Ma – Vr: 9:00 – 17:00
088 – 445 1600

Meerjarenonderhoudsplan

mjop

Houd grip op onderhoud

Gebouwen en woningen zijn onderhevig aan veroudering en slijtage. Daarom hebben ze onderhoud nodig! En dit brengt kosten met zich mee. Een Meerjarenonderhoudsplan geeft inzicht in de kosten op korte en lange termijn en kan zo helpen bij het beheersen ervan. Met de juiste kennis maak je de beste keuzes zoals het vroegtijdig vrijmaken of reserveren van een budget of het verschuiven, aanpassen of clusteren van onderhoudswerkzaamheden. Daarvoor is het wel belangrijk om periodiek een conditiemeting uit te voeren en een up-to-date Meerjarenonderhoudsplan (MJOP) op te stellen. Dat geeft je inzicht in de huidige technische staat en daarmee kun je een gespreid onderhoudsbeleid voeren zonder onverwachte hoge uitgaven. Met een MJOP houd je de onderhoudsstaat van het gebouw of woningen op het beoogde conditieniveau. Handzz Vastgoedsupport helpt je zo’n MJOP op te stellen.

Een MJOP; hoe pakken wij dit aan?

Via een bouwtechnische inspectie door onze vastgoedinspecteur(s) wordt volgens de NEN2767 de technische staat van de gebouwonderdelen, de installaties en/of de gebruikte materialen beoordeeld. Op basis van deze conditiemeting, de gebreken en mogelijke risico’s wordt een MJOP op gebouw- of complexniveau opgesteld met daarin onder andere de conditie, cyclus voor onderhoud, kosten en uitvoeringsjaar per element. Daarbij wordt rekening gehouden met het gewenste onderhoudsniveau, het slim clusteren van onderhoudswerkzaamheden, het onderhoudsbeleid en eventueel beschikbare middelen van de klant. Voor VvE’s is het verplicht om een reservefonds te hebben waarmee periodiek groot onderhoud aan het woongebouw uitgevoerd kan worden, zoals het vervangen van het dak of schilderwerk. De hoogte van zo’n fonds is nergens bepaald en kan per gebouw verschillen.

meerjarenonderhoudsplan

Om zo’n MJOP op te kunnen stellen, inspecteren de vastgoedinspecteurs van Handzz jaarlijks vele gebouwen en ruim 10.000 woningen van woningcorporaties of VvE’s waarbij we werken met veel verschillende onderhoudssoftwarepakketten. Met een 0-meting of her-inspectie van gebouwen of het woningbezit zorgen wij voor een up-to-date conditiemeting NEN2767 of een (Duurzaam) MJOP.

Slim investeren in Duurzaam MJOP

De toenemende wet- en regelgeving versnelt de transitie van MJOP naar Duurzaam MJOP. Vanaf 2023 moeten gebouwen minimaal energielabel C hebben en vanaf 2030 zelfs energielabel A. In veel gevallen zijn MJOP’s verouderd en opgesteld zonder veel rekening gehouden te hebben met de geldende richtlijnen en mogelijke duurzaamheidsmaatregelen. Wacht daarom niet te lang om te investeren in een Duurzaam MJOP voor een toekomstbestendig onderhoud en behoud van jouw gebouw of woningbezit. Handzz heeft hiervoor de kennis en expertise in huis! Zo beoordeelt de vastgoedinspecteur de technische onderhoudsstaat en de energieadviseur de energetische staat van het (woon)gebouw. In eerste instantie wordt onderzocht welke gebouwonderdelen of technische installaties aan groot onderhoud of vervanging toe zijn. Vervolgens wordt gekeken welke energetische maatregelen tijdens deze natuurlijke onderhouds- of vervangingsmomenten uitgevoerd kunnen worden, zoals het vervangen van enkel glas voor HR++ glas tijdens schilderwerkzaamheden of het aanbrengen van extra isolatie bij dakwerkzaamheden.

Met een Duurzaam MJOP kun je onderhoudswerkzaamheden combineren en tegelijkertijd jouw (woon)gebouw verduurzamen zonder al te veel extra investeringen. Ook zullen wij adviseren welke andere duurzaamheidsmaatregelen nog mogelijk zijn om een zo goed mogelijke energetische staat van jouw (woon)gebouw te realiseren. Kortom, met Handzz ben je klaar voor de toekomst!

Duurzaam MJOP, hoe nu verder?

Aan de hand van het Duurzaam MJOP en de beschikbare middelen stellen we een uitvoeringsplan op. Dit geeft inzicht in onder meer de uit te voeren onderhouds- en duurzaamheidswerkzaamheden, budgetten, kwaliteitseisen, aanbesteding en planning. Op basis van een technische werkomschrijving en bouwtechnische tekeningen worden bij verschillende partijen offertes opgevraagd. Met ons onafhankelijk advies kun jij een keuze maken uit de leveranciers en/of uitvoerende partijen. Aansluitend verzorgen wij de bouwbegeleiding van A tot Z, bewaken de voortgang, kwaliteit en budget tot het eindresultaat is bereikt. Periodiek controleert de energieadviseur of daadwerkelijk de juiste materialen en/of producten zijn toegepast voor de energetische maatregelen. Na oplevering van de werkzaamheden wordt desgewenst een nieuw energielabel van jouw gebouw of woningen opgesteld. Ook bij een Duurzaam MJOP neemt Handzz de gehele zorg voor het vastgoed jou uit handen.

De vakspecialist

mjop-vakspecialist-johan

Johan de Groot

Functie:       Technisch Vastgoedadviseur
Telefoon:     06 – 10 76 01 27
E-mail:         [email protected]

De vakspecialist

mjop-vakspecialist-peter

Peter Peeters

Functie:                   Vastgoed & Energie Adviseur
Telefoon:                 06 – 82 75 07 84
E-mail:                      [email protected]

Meer weten?

Ook voor een Duurzaam Meerjarenonderhoudsplan ben je bij Handzz in goede handen. Neem contact op met één van onze vakspecialisten en in een vrijblijvend gesprek bespreken wij de mogelijkheden en onze aanpak. Wij helpen je graag verder!

Benieuwd naar onze dienstverlening?