Ma – Vr: 9:00 – 17:00
088 – 445 1600

Energielabel woningbouw

Geldig energielabel

Eigenaren zijn verplicht om bij verkoop en verhuur van een woning over een geldig energielabel te beschikken. Deze verplichting geldt ook bij het laten bouwen van een nieuwe woning. Een energielabel laat zien hoe energiezuinig je woning is. Woningen met een A+++ label zijn het energiezuinigst en de minst zuinige woningen krijgen een G-label. Een energielabel is 10 jaar geldig.
De energieprestatie van een woning of gebouw wordt sinds januari 2021 bepaald volgens de methodiek NTA 8800, waarmee gerekend en aangetoond wordt of een gebouw voldoet aan de BENG-eisen. Deze methode is gebaseerd op de Europese CEN-normen. Handzz Vastgoedsupport is er voor vastgoedeigenaren met gecertificeerde EP-adviseurs. Voor nieuwe energielabels, updates daarvan of energiebesparende maatregelen staan wij voor je klaar.

Het belang van een energielabel

Een energielabel kost niet alleen geld, het heeft ook voordelen! Kopers en nieuwe huurders zien direct of een woning energiezuinig of niet is en het geeft een indicatie van de energierekening. Voor een eigenaar laat een energielabel zien hoe de woning energiezuiniger kan worden. Kortom, een energielabel geeft inzicht in de huidige energieprestatie maar ook welke energiebesparende maatregelen mogelijk zijn. Zoals het beter isoleren van de gevel of dak, het toepassen van HR++ beglazing of het plaatsen van een warmtepomp of zonnepanelen.
Een energielabel kan een positieve invloed hebben op de uiteindelijke verkoop- of verhuurprijs van een woning, en een groen energielabel kan de verkoop of verhuur versnellen! Bovendien, in 2030 moeten de woningen energieneutraal zijn. Dus wacht niet te lang en vraag een energielabel aan.

energielabel-epw

Onze aanpak

Wil je door ons een energielabel laten opstellen voor je woning? Dat kan! Onze EP-adviseur maakt eerst een afspraak voor een woningopname. Tijdens deze opname worden de bouwkundige gegevens opgenomen zoals de gevels, daken, vloeren en beglazing van de woning. Daarnaast wordt ook gekeken naar de aanwezige technische installaties zoals een verwarmingsketel, mechanische ventilatie of warmtepomp.

De bevindingen van de EP-adviseur worden vastgelegd op een opnameformulier en ingevoerd in de Vabi-software conform de geldende ISSO-richtlijnen. De resultaten worden gecontroleerd en het energielabel wordt vervolgens geregistreerd bij Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en EP-Online. Aansluitend ontvangt je van ons het energielabel digitaal.

Op verzoek kunnen we je adviseren in de mogelijke energiebesparende maatregelen om jouw woning energiezuinig te maken en om te komen tot een verbetering van het energielabel. Dit doen wij pragmatisch en stapsgewijs!

Voor woningcorporaties, VvE’s, beleggers en makelaars

Wij hebben voldoende ervaren en gecertificeerde EP-adviseurs voor je klaarstaan. Jaarlijks voorzien wij ruim 5.000 woningen van een nieuw energielabel voor diverse organisaties.

Bij Handzz doen wij het net dat stapje extra. Wij hebben nauw contact met onze klanten en proberen de juiste informatie en gegevens te achterhalen om hiermee het energielabel van je woning zo goed mogelijk vast te stellen. Wij vinden het belangrijk dat je niet zomaar een energielabel ontvangt maar dat deze juist, goed onderbouwd en betrouwbaar is.

De vakspecialist

energielabel-vakspecialist-jeroen

Jeroen Le Grand

Functie:     Vastgoed & Energie Adviseur
Telefoon:  06 – 82 44 22 46
E-mail:       [email protected]

De vakspecialist

energielabel-vakspecialist-peter

Peter Peeters

Functie:     Vastgoed & Energie Adviseur
Telefoon:  06 – 82 75 07 84
E-mail:       [email protected]

Meer weten?

Heeft jou woning nog geen energielabel of is deze verouderd? Moet jij voor jouw woningbezit nieuwe energielabels hebben? Schakel dan Handzz in. Hier vind je de vakspecialisten die je graag verder helpen.

Benieuwd naar onze dienstverlening?