Ma – Vr: 9:00 – 17:00
088 – 445 1600

Bouwtechnisch Tekenwerk

tekeningen-bouwtechnisch

Jouw tekeningen in goede handen!

De architect is een creatieve bedenker die de wensen van de klant met zijn eigen kennis en inzicht vertaalt naar het ontwerp van een gebouw. Daarbij gaat het niet alleen om het esthetische maar ook om de functie van het gebouw. Een cruciale schakel tussen dat ontwerp en de realisatie van het gebouw zijn de bouwtechnische tekeningen. Die vormen de basis voor de bouw of de verbouwing van een pand of woning. Het uitwerken van de ontwerpen van de architect naar bouwtechnische tekeningen is een vak apart, en dat vak beheren we bij Handzz uitstekend. Je kunt ons inzetten tijdens alle fasen van het bouwproces; van initiatief en ontwerp tot de opleveringsfase. Wij zorgen voor het bouwtechnische tekenwerk en alles wat daarbij komt kijken.

Uitwerken bouwtechnische tekeningen

De architect richt zich bij het ontwerp vooral op de vormgeving, de materialisatie en kleuren van een gebouw. Zo geeft een ontwerptekening vooral een grafisch beeld van de wensen en uitgangspunten van de klant. De vakspecialisten van Handzz worden vervolgens ingezet om zo’n ontwerptekening om te zetten naar bouwtechnische tekeningen. Van voorlopig ontwerp, definitief ontwerp, bestek- en uitvoeringsfase tekeningen tot revisie. Maar ook voor het uitwerken van de benodigde bouwtechnische tekeningen ten behoeve van aanvraag omgevingsvergunning ben je bij ons in goede handen. Gedurende het proces denken wij met jou mee over het ontwerp en wensen. Wij ondersteunen de architect of het ontwerpbureau en werken vooral met ze samen om tot het gewenste eindresultaat te komen. Daarbij toetsen wij continu de tekeningen aan de uitgangspunten, het Bouwbesluit en geldende regelgeving.

tekeningen-bouwkundig

Inrichtingstekeningen op maat

Een gebouw moet mooi zijn! Maar het is tegenwoordig nog belangrijker dat een gebouw functioneel, duurzaam en toekomstbestendig wordt ingericht waar men onder meer kan (samen)werken, elkaar kan ontmoeten en vergaderen. Bij Handzz ondersteunen wij architecten of huisvestingsadviseurs bij het uitwerken van werkplekconcepten en inrichtingstekeningen. Dit doen wij op basis van de NEN1824 zodat de ruimten en werkplekken aan de geldende Arbo-regelgeving voldoen. Ook toetsen wij de werkplekconcepten en inrichtingstekeningen aan het Bouwbesluit en aanvullende regels met betrekking tot een brandveilig gebruik van het gebouw.

Is jouw tekeningenbeheer up-to-date?

Voor gebouweigenaren wordt Informatie- en Tekeningenbeheer steeds meer een begrip. Het is tegenwoordig essentieel om te beschikken over actuele bouwkundige en installatietechnische tekeningen.

Voor een aantal installatiedisciplines is dit zelfs verplicht! Dit geldt voor onder meer brandmeldinstallaties, elektrotechnische installaties en sprinklerinstallaties.

Toch gebeurt het nog te vaak dat bouwkundige plattegronden of installatietechnische tekeningen van een gebouw ontbreken. Bijvoorbeeld omdat na de oplevering van het gebouw of bij aanpassingen daaraan de tekeningen niet worden beheerd. Hierdoor gaat helaas veel geld en onnodige tijd verloren. Zorg dus dat het revisie- en tekeningenbeheer van jouw vastgoed wel op orde is, Handzz kan je hierbij ondersteunen. Van het digitaal opzetten van oude archieftekeningen, het op locatie opnemen van de as-built situatie, tot aan het aanpassen respectievelijk reviseren van de gebouwtekeningen. Maar ook voor het opstellen van een tekeningenhandboek kun je bij ons terecht. Met Handzz Vastgoedsupport heb jij straks ook een up-to-date tekeningenbestand in handen!

De vakspecialist

bouwtechnisch-tekenwerk-vakspecialist-rene

René Bosman

Functie:    CAD-Tekenaar / Consultant
Telefoon:  06 – 42 52 10 59
E-mail:      [email protected]

De vakspecialist

Pascal Hulsbos

Functie:    BIM Modelleur / Consultant
Telefoon:  06 – 83 90 69 40
E-mail:      [email protected]

Meer weten?

Ben jij een gebouweigenaar of architect en kun jij wel ondersteuning of advies gebruiken bij bouwtechnisch tekenwerk, het tekeningbeheer of een van de andere hierboven genoemde diensten? Neem dan contact op met een vakspecialist van Handzz, wij zijn er om je daarbij te helpen!

Benieuwd naar onze dienstverlening?