Ma – Vr: 9:00 – 17:00
088 – 445 1600

Energielabel utiliteitsbouw

energielabel-epu

Minimaal energielabel C in 2023

Vanaf 1 januari 2023 is energielabel C verplicht voor de meeste kantoorgebouwen in Nederland. Voldoet jouw pand op die datum (nog) niet aan de eisen? Dan moet je mogelijk de kantoordeuren sluiten. En energielabel C is nog maar een tussenstap, want in 2030 wordt energielabel A verplicht!
Een energielabel laat zien hoe energiezuinig je gebouw is. Gebouwen met een A+++ label zijn het meest energiezuinig terwijl de minst zuinige gebouwen een G-label krijgen. Zo’n energielabel is 10 jaar geldig. De energieprestatie van een woning of gebouw wordt sinds januari 2021 bepaald volgens de methodiek NTA 8800 waarmee gerekend en aangetoond wordt of een gebouw voldoet aan de BENG-eisen en is gebaseerd op de Europese CEN-normen. Bij Handzz beschikken we over ervaren en gecertificeerde EP-adviseurs die conform de geldende regels energielabels opstellen en als je dat wenst, ook kunnen adviseren over energetische maatregelen.

Geldt deze regel voor mijn kantoor?

De verplichting van minimaal energielabel C voor kantoren geldt niet voor alle kantoorgebouwen maar wel voor de meeste. Is jouw gebouw groter dan 100 m2? Heeft het een kantoorfunctie voor meer dan 50%? Is het gebouw over een jaar nog steeds in gebruik als kantoor? En is het geen monument? Dan moet ook jouw gebouw een energielabel hebben. Heeft het nog geen energielabel? Wacht dan niet te lang! De ervaren en gecertificeerde energieprestatie-adviseurs van Handzz kunnen jou hierbij helpen en laten je gelijktijdig zien hoe energiezuinig jouw gebouw nu is.

Hoe gaan wij voor jou aan de slag?

Schakel je Handzz in? Dan maken we een afspraak voor de opname van het gebouw. Voorafgaand daaraan is er een persoonlijk intakegesprek.

epu-energielabel

Zo willen we meer inzicht (gebouwinformatie) krijgen over de algemene staat van het gebouw, bouwtechnische tekeningen, aanwezige installaties en uitgevoerde onderhoud- en/of vervangingswerkzaamheden. Daarna wordt de thermische schil van het gebouw opgenomen zoals de gevels, daken, vloeren, isolatie en beglazing. Ook wordt gekeken naar de aanwezige verlichtingsinstallaties en technische klimaatinstallaties zoals verwarmingsketel, luchtbehandeling, koeling, mechanische ventilatie of warmtepomp.

De bevindingen van de EP-adviseur worden vastgelegd en ingevoerd in de Vabi-software volgens de geldende ISSO-richtlijnen. Dit wordt gecontroleerd waarna het energielabel wordt geregistreerd bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en het EP-Online. Daarna ontvang je van ons digitaal het energielabel. Eventueel kunnen we je ook pragmatisch en in heldere stappen adviseren over energiebesparende maatregelen waarmee je jouw kantoorgebouw energiezuinig maakt. Zo kun je alvast werken aan een verbetering van het energielabel.

Voor gebouweigenaren, beleggers en makelaars

Gebouweigenaren, beleggers en makelaars gaan voor een nieuw energielabel van hun vastgoed naar Handzz.

Met voldoende ervaren en gecertificeerde EP-adviseurs voorzien wij jaarlijks ruim 100 gebouwen van een nieuw energielabel voor diverse organisaties.

Ook bij het vaststellen van het energielabel voor de utiliteitsbouw zetten we bij Handzz net dat stapje extra. Met onze persoonlijke aanpak en in nauw contact met onze klanten proberen we de juiste informatie en gegevens te achterhalen om hiermee het energielabel van het gebouw zo correct mogelijk vast te stellen. Wij willen namelijk niet zomaar een energielabel opstellen maar vinden dat dit juist, goed onderbouwd en betrouwbaar moet gebeuren.
Heeft jouw gebouw nog geen energielabel of is deze verouderd? Of wil jij geadviseerd worden hoe je tot energielabel C, B of A komt? Laat het dan door de specialisten van Handzz verzorgen.

De vakspecialist

Peter Peeters

Functie:     Vastgoed & Energie Adviseur
Telefoon:   06 – 82 75 07 84
E-mail:       [email protected]

De vakspecialist

energielabel-vakspecialist-jeroen

Jeroen Le Grand

Functie:     Vastgoed & Energie Adviseur
Telefoon:   06 – 82 44 22 46
E-mail:       [email protected]

Meer weten?

Voor energielabels in de utiliteitsbouw of voor advies hoe je een gebouw verduurzaamt om een beter energielabel te krijgen, ga je naar Handzz. Onze gecertificeerde EP-adviseurs staan voor je klaar! Wil je daar meer over weten? Vraag het ons!

Benieuwd naar onze dienstverlening?