Ma – Vr: 9:00 – 17:00
088 – 445 1600

Energie & Duurzaamheidsadvies

duurzaamheidsadvies-vastgoed

Welk energielabel heeft je gebouw nu?

Voor veel gebouwen is vanaf 1 januari 2023 het energielabel C verplicht en vanaf 2030 zelfs energielabel A. Maar weet je ook wat de status van het gebouw nu is? Veel kantoorgebouwen hebben nu (nog) niet eens een geldig energielabel. En veel gebouweigenaren weten onvoldoende wat hun daadwerkelijk te wachten staat. Zorg er daarom eerst voor dat voor jouw gebouw een energielabel wordt opgesteld door een energieprestatie-adviseur. Dan weet je gelijk hoe energiezuinig jouw gebouw is en of het voldoet aan de norm. Heeft jouw gebouw een energielabel D of slechter? Dan moet je, liefst zo snel mogelijk, in actie komen. Handzz Vastgoedsupport helpt je daarbij.

Verbeter het energielabel

Onze EP-adviseurs helpen je het energielabel van je gebouw te verbeteren. Hiervoor controleren ze het gebouw op een aantal belangrijke kenmerken, onderzoeken de verbetermogelijkheden en energiebesparende maatregelen en adviseren hierin. Zo kijken ze naar de thermische schil en hoe je zonder ingewikkelde bouwkundige ingrepen tot energielabel C kunt komen. Dit kan het isoleren van gevels, dak en vloer zijn om warmteverlies te voorkomen. Maar ook het vervangen van bestaande beglazing zoals enkel glas voor beter isolerende HR++ glas.
Vervolgens wordt gekeken naar de verlichting. LED-verlichting beïnvloedt het energielabel sterk, zeker in combinatie met bewegingssensoren en daglichtschakeling. Maar ook de gebouwgebonden technische installaties zijn van invloed. Hoe wordt het gebouw verwarmd of gekoeld?

vastgoed-duurzaamheidsadvies

Levert de verwarmingsinstallaties voldoende rendement? Of is het mogelijk om het gebouw energiezuiniger koel te houden? En kan onderhoud gecombineerd worden met verduurzaming? Wij onderzoeken de mogelijkheden en sturen daarbij op energiebesparende maatregelen die uitgevoerd kunnen worden bij natuurlijke vervangingsmomenten. Want zo voorkom je onnodige extra kosten. Met ons energieadvies weet je met welke energiebesparende maatregelen het energielabel kan verbeteren.

Toekomst-proof? Volgende stap naar 2030

Zijn alle kantoorgebouwen in 2023 dan toekomst-proof? Nee, helaas. De verplichting van energielabel C is een slechts een ‘opstapje’. Vanaf 2030 wordt energielabel A de standaard. Daarom adviseren wij je ook naar de eisen van de verdere toekomst te kijken. Zo voorkom je verrassingen.
Voor sommige gebouwen is het niet haalbaar om een energielabel B of A te behalen. Voor deze gebouwen wordt daarom, in aanvulling op energiebesparende maatregelen, gekeken naar het toepassen van alternatieve energiebronnen zoals zonnepanelen, warmtepompen en/of een WKO-installatie. Deze maatregelen gaan gepaard met hoge kosten maar zorgen ook weer voor een kostenbesparing op het energieverbruik.

Door het combineren van energiebesparende maatregelen stellen wij een aantal scenario’s van maatregelenpakketten op. Op deze wijze krijg je per individuele maatregel en per maatregelenpakket inzicht in de effecten op het nieuwe energielabel, de BENG-waarde en de benodigde investering.

Ons energieadvies is helder en overzichtelijk. Het biedt je voldoende handvaten om het gebouw te verduurzamen. Neem deze maatregelen gelijk mee in jouw Duurzaam MJOP. Kortom, kijk voldoende vooruit en voorkom dat je nu een slechte investering doet.

Ambitie energieneutraal in 2050

De Rijksoverheid streeft naar een CO2-arme gebouwde omgeving in 2050. Dit geldt ook voor de bestaande bouw. Diverse gemeenten, vastgoedbeleggers en gebouweigenaren stellen een routekaart voor het verduurzamen van haar gebouwen voor. Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) ondersteunt het nemen van energiebesparende maatregelen met een aantal subsidies. Mogelijk komt jouw gebouw hiervoor in aanmerking. Bekijk hiervoor de subsidiewijzer van RVO.

De vakspecialist

duurzaamheidsadvies-vakspecialist-jeroen

Jeroen Le Grand

Functie:     Vastgoed & Energie Adviseur
Telefoon:   06 – 82 44 22 46
E-mail:       [email protected]

De vakspecialist

duurzaamheidsadvies-vakspecialist-peter

Peter Peeters

Functie:     Vastgoed & Energie Adviseur
Telefoon:   06 – 82 75 07 84
E-mail:       [email protected]

Meer weten?

Wil je weten wat mogelijk is om jouw gebouw te verduurzamen en een hoger, beter energielabel te kunnen krijgen? Vraag dan om energie- en duurzaamheidsadvies van Handzz Vastgoedsupport. Neem contact op met een van onze vakspecialisten en we praten graag vrijblijvend verder.

Benieuwd naar onze dienstverlening?