Ma – Vr: 9:00 – 17:00
088 – 445 1600

NEN2580 Oppervlaktebepaling

oppervlaktebepaling-nen2580

Meten is weten!

Als gebouweigenaar wil je weten hoeveel vloeroppervlakte je gebouw en/of vastgoedportefeuille heeft. Bij huur, koop of verkoop van vastgoed speelt dat immers een belangrijke rol. Een NEN2580 oppervlaktebepaling en meetrapport biedt dan uitkomst en ons team kan dit voor jou verzorgen. Wij hebben jarenlange ervaring met het inmeten van gebouwen, het opzetten van de bouwkundige plattegronden en het berekenen van de gebouwoppervlakten.

Handzz Vastgoedsupport is jouw ervaren, objectieve en betrouwbare partner, ook voor het verzorgen van een NEN2580 meetrapport. Wij houden ons hier dagelijks mee bezig.

Inzicht in de NEN2580 gebouwoppervlakten

Een NEN2580 meetrapport geeft met een meetstaat en meetcertificaat inzicht in de vloeroppervlakten van een gebouw of woning. De vloeroppervlakten worden op basis van de bouwkundige plattegronden en ruimtesoorten berekend conform de norm NEN2580. Ons meetrapport, meetstaat en de tekeningen zijn helder en overzichtelijk en voldoen aan de gestelde kwaliteitseisen van de NTA 2581 waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen:

  • Meetcertificaat A: dit wordt opgesteld op basis van een controlemeting van een gebouw op locatie. Tijdens deze controle wordt de indeling, ruimtefunctie en maatvoering gecontroleerd en eventueel geactualiseerd naar de bestaande situatie.
  • Meetcertificaat B: hierbij worden de oppervlakten en ruimtesoorten berekend op basis van de aangeleverde bouwkundige plattegronden. Het gebouw is niet door ons op locatie gecontroleerd op indeling, ruimtefunctie en maatvoering.
nen2580

Gebouwgegevens

In onze “meetstaat gebouwgegevens” maken we een onderscheid in de aanwezige ruimtefuncties zoals kantoor-, bedrijfs-, verkeers- en installatieruimte. Per bouwlaag wordt voor deze ruimten de oppervlakten berekend. De resultaten worden vastgelegd in een “meetstaat gebouwgegevens” die inzicht geeft in het bruto-, verhuurbaar-, netto- en/of de gebruiksoppervlakte van het gebouw.

Wat is mijn exacte oppervlakte?

De kantoorbehoefte is de laatste jaren sterk veranderd. Er zijn nu vaker bedrijfsverzamelgebouwen waarbij de faciliteiten steeds belangrijker worden en verschillende ruimtes door meerdere huurders gedeeld worden zoals de entree, gangen, toiletten en pantry. Dit leidt vaak tot discussie tussen de gebouweigenaar en huurders, want wat is nu jouw exacte vloeroppervlak? Een “verdeelstaat verhuurgegevens” biedt dan uitkomst. Wij brengen met een vlekkenplan-tekening eerst de huurders in kaart en bepalen de direct gehuurde vloeroppervlakten. Vervolgens vindt er naar rato een berekening plaats van toebedeling voor het gebruik van de algemene ruimten van het gebouw. Hieruit volgt een verdeelstaat met de exacte vloeroppervlakte per huurder.

Wil jij dat ook voor je kantoor- of bedrijfsverzamelgebouw, school, winkel, bedrijfsruimte?

Ben je van plan om je gebouw te verkopen, verhuren of taxeren? Of wil je inzicht hebben in de exacte oppervlakten van huurders voor het afsluiten van een huurovereenkomst en verrekening van servicekosten? Neem dan contact op met één van onze vakspecialisten. Wij helpen je graag verder!

NEN2580 voor woningcorporaties

Woningcorporaties hebben de verplichting om over de gebruiksoppervlakten van al hun woningen te beschikken. De gebruiksoppervlakte van een ruimte of van een groep van ruimtes is de oppervlakte gemeten op vloerniveau tussen de opgaande scheidingsconstructies rondom die ruimte of ruimten. Overigens is de gebruiksoppervlakte van een woning ook een belangrijk onderdeel voor het vaststellen van het energielabel van de woning Het vaststellen van deze gebruiksoppervlakte moet volgens de NEN2580-normering gebeuren. Wil jij dat voor jouw woningcorporatie ook geregeld hebben maar lijkt je dat een enorme uitdaging? Schakel dan Handzz in. Wij beschikken over voldoende expertise en capaciteit om dit ook voor jou te regelen, net zoals we al voor vele andere woningcorporaties hebben gedaan.

De vakspecialist

nen2580-vakspecialist-sander

Sander Koper

Functie:   CAD-Tekenaar
Telefoon: 088 – 445 16 00
E-mail:      [email protected]

De vakspecialist

nen2580-vakspecialist-george

George Abrahamzen

Functie:   CAD-Tekenaar
Telefoon: 088 – 445 16 00
E-mail:     [email protected]

Meer weten?

Wil je ook een NEN2580 oppervlaktebepaling laten uitvoeren? Of wil je hier meer over weten? Neem dan contact op met één van onze vakspecialisten. Zij bespreken graag vrijblijvend de mogelijkheden met je.

Benieuwd naar onze dienstverlening?